خرید میلگرد بستر تهران

میلگرد بستر برای اولین بار در کشور در مبحث هشتم مقررات ملی ساختمان با عنوان «طرح و اجرای ساختمان ‌های با مصالح بنایی» در سال ۱۳۹۲ مطرح شد.

شرکت فراسازان آویژه در سال مذکور به موازات ابلاغ مبحث مزبور، به واردات میلگرد بستر و عرضه آن در صنعت ساختمان مبادرت ورزید.

سازمان برنامه و بودجه کشور در سال ۱۳۹۵ ضابطه شماره ۷۲۹ تحت عنوان «راهنمای طراحی لرزه‌ ای دیوارهای بنایی غیرسازه ‌ای مسلح به میلگرد بستر» را با کمک تیم تحقیق و توسعه شرکت فراسازان آویژه به عنوان ضابطه تخصصی میلگرد بستر ابلاغ نمود.

شرکت فراسازان آویژه در سال ۱۳۹۶ اقدام به تاسیس کارخانه تولید میلگرد بستر آویژه و قطعات اتصالی مربوطه و انتقال تکنولوژی جهت پوشش بیشتر بازار ساختمان با اخذ گواهینامه فنی از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نمود.

مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در سال ۱۳۹۷ ضابطه شماره ۸۱۹ با موضوع «راهنمای طراحی سازه ‌ای و جزئیات اجرایی دیوارهای غیرسازه ‌ای» را تدوین نمود.

وزارت راه و شهرسازی در سال ۱۳۹۸ پیوست ششم آیین نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله-استاندارد ۲۸۰۰ (ویرایش چهارم) تحت عنوان «طراحی لرزه ای و اجرای اجزای غیرسازه ای معماری» را به عنوان یکی از مهم‌ ترین آیین نامه‌ های صنعت ساختمان ابلاغ نمود.

لازم به ذکر است امروزه به صورت فراگیر از میلگرد بستر به همراه قطعات اتصالی برای مسلح سازی دیوارها در برابر زلزله در ساخت و سازهای شهری و پروژه‌ های دولتی با توجه به مزیت‌ های نسبی میلگرد بستر نسبت به دیگر روش ‌های مسلح سازی موجود استفاده می‌شود.

تاریخچه میلگرد بستر
تاریخچه میلگرد بستر در جهان

مقوله مسلح سازی ساختمان‌ های بنایی جهت مقابله با زلزله، اولین بار در زلزله سال ۱۷۵۵ میلادی در پرتقال مطرح گردید.

آقای Marc Isambard Brunelمهندس بریتانیایی-فرانسوی، مصالح بنایی آجری مسلح (RBM) را در احداث دودکشی در سال ۱۸۱۳ میلادی و احداث تونل Thames لندن در سال ۱۸۲۵ میلادی استفاده نمود.

آقای Pasley سرهنگ ارتش مهندسین سلطنتی بریتانیا (CRE) در سال ۱۸۵۱ میلادی در انگلستان از سیمانی جدید با نام تجاری سیمان پرتلند (Portland Cement) جهت مسلح نمودن مصالح بنایی آجری پرده برداشت که منجر به استفاده روز افزون سیمان پرتلند در بسیاری کشورهای اروپایی و بعضاً در ایالت متحده آمریکا شد.

آقای N.B.Corson آزمایش ‌های تکمیلی را در این رابطه ادامه داد. به عنوان نمونه میتوان به احداث هتل هفت طبقه Palace سانفرانسیسکو ایالات متحده آمریکا در سال ۱۸۷۵ میلادی با استفاده از دیوارهای آجری توپر ضخیم مسلح به نوارهای آهنی که در برابر زلزله سال ۱۹۰۶ میلادی ایالات متحده آمریکا تاب آورد، اشاره نمود.

آقای A.Brebner معاون وزیر فواید عامه دولت هندوستان (PWDGI) در سال ۱۹۲۳ میلادی گزارشی از آزمایش‌ های عملکردی سازه‌ های مصالح بنایی آجری مسلح (RBM) منتشر نمود که منجر به گسترش استفاده از مسلح سازی در کشورهای ژاپن و هندوستان به عنوان ساخت و ساز استاندارد برای ساختمان ‌های عمومی و خصوصی مهم، انواع سازه ‌های مهندسی، دیوارهای ضامن، پل‌ ها، مخازن ذخیره و دودکش ‌ها گردید.

میلگرد بستر

آقای Skigeyuki Kanamori مهندس عمران وزارت امور داخلی دولت ژاپن (DHAIJG) در سال ۱۹۳۰ میلادی تحقیقات خود در زمینه مصالح بنایی آجری مسلح (RBM) را در نشریه تاریخچه آجر و رس منتشر نمود.

تحقیقات زیادی طی سال ‌های ۱۹۲۴ تا ۱۹۳۶ میلادی در ایالات متحده آمریکا توسط انجمن تولید کنندگان آمریکا، موسسه محصولات رسی سازه ‌ای، بنیاد تحقیقات محصولات رسی سازه ‌ای، اداره ملی استاندارد، موسسه بین المللی استاندارد و تکنولوژی و دانشکده‌ های مهندسی ایالات متحده آمریکا انجام شد.

پس از رخداد زلزله Long Beach در سال ۱۹۳۳ میلادی، استفاده از مصالح بنایی آجری مسلح (RBM) دچار تغییرات اساسی شد.

سند A41.2 موسسه استانداردهای ملی آمریکا (ANSI) منتشره در سال ۱۹۵۳ میلادی، اولین ضابطه ساختمانی مربوط به مصالح بنایی آجری مسلح (RBM) بود که پس از آن ضابطه های ساختمانی دیگری همچون ضابطه ساختمانی متحدالشکل (UBC) و ضابطه کمیته مشترک استانداردهای مصالح بنایی (MSJCC) (ACI530/ASCE5/TMS402) در این رابطه مقرراتی را اتخاذ نموده اند.

مسلح سازی مصالح بنایی با میلگرد بستر (Bed Joint Reinforcement) اولین بار در سال ۱۹۶۰ میلادی در دیوارهای تک جداره و چند جداره ساختمان ها به عنوان روش متداول مسلح سازی در ایالات متحده آمریکا مطرح شد.

آقای Walter L.Dickey مهندس مشاور سازه موسسه مصالح بنایی آمریکا (AMI) در سال ۱۹۶۵ میلادی مقاله‌ ای در زمینه میلگرد بستر منتشر نمود.

مقوله مسلح سازی افقی و عمودی در سال ۱۹۹۰ میلادی در تمامی نواحی آمریکای شمالی باب گردید که تا به امروز تحقیقات در این رابطه و توسعه میلگرد بستر ادامه دارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *