میلگرد بستر ارزان در کرمانشاه

اگر چیزی به نام میلگرد در دنیا وجود نداشت، امروز شاهد آسمان خراش‌های غول پیکر و ساختمان‌های مرتفع و مستحکم نبودیم. میلگرد یک جزء اساسی در صنعت ساخت‌و‌ساز است. شاید فرض کنید که بتن‌ها باعث استحکام ساختمان می‌شوند اما نقش اصلی استحکام ساختمان به عهده این مقطع فولادی قرار دارد و میلگردها از ما به خوبی محافظت می‌کنند. این عنصر منحصر به فرد مانع شکستن، هنگام وارد شدن نیروهای کششی می‌شود. این عنصر از جنس فولاد است و بر اساس نوع و سایز دارای تقسیم‌بندی متفاوتی است.
یکی از روش‌های کاربردی و ارزان به منظور متسحکم کردن سازه‌های ساختمانی استفاده از مقاطع فولادی به نام میلگرد بستر است. این مقطع فولادی از سیم‌های فولادی با ضخامت چهار میلی‌متر تولید می‌شود و ضد زنگ و ضد فرسایش هستند. استفاده از این مقطع فولادی باعث مقاوم‌سازی دیوارها در برابر زلزله و نیروهای وارد به ساختمان می‌شود. همچنین استفاده از این محصول در سازه‌های ساختانی تنها 0.5 درصد از هزینه‌های ساخت است که با توجه به این مقدار استفاده از این روش نسبت به روش‌های رایج ارزان‌تر خواهد بود.
میلگرد بستر در ابعاد متفاوت و با درزهای ملات ساخته می‌شود. در ساختمان‌سازی از بتن برای مقابله با نیروهای کششی استفاده می‌شود و یکی از راه‌های ایجاد مقاومت استفاده از این مقطع فولادی است. هنگام ساخت میلگرد بستر باید به رطوبت ملات ساختمانی دقت کنید. اگر ملات یا میلگرد بستر دارای رطوبت باشد، میلگرد بستر به مرور زمان زنگ می‌زند و به استحکام سازه کمکی نمی‌کند و بالعکس باعث از بین رفتن آن می‌شود. حال احتمالا سوال می‌پرسید که “چرا از شیوه‌های جایگزین برای استحکام ساختمان استفاده نمی‌شود؟” زیرا باقی راه‌حل‌های موجود میزان مقاومت‌شان کمتر از میلگرد بستر است.
مشخصات تکمیلی میلگرد بستر

برای بررسی مشخصات و ویژگی‌های میلگرد بستر، آن را به شش نکته تقسیم کردیم تا هم بررسی آن آسان‌تر باشد و هم این که درک آن برای شما بهتر و راحت‌تر باشد:

1) به منظور بررسی ویژگی و مشخصات میلگرد بستر باید به این نکته اشاره کنیم که از نظر جنس و متریال مورد استفاده می‌تواند از استینلس استیل و یا کربن استیل گالوانیزه برای ساخت این دسته از مصالح استفاده ‌شود. از نظر ویژگی‌های ظاهری، کمینه قطر مفتول‌های مورد استفاده چهار میلی متر بوده و همچنین ماکسیمم قطر مفتول‌های مورد استفاده برابر نصف ضخامت ملات بستر است.

2) یکی از موضوعاتی که به منظور ساخت و استفاده از میلگرد بستر باید به آن دقت داشته باشید این است که ضخامت ملات بستر نباید بیشتر از 16 میلی‌متر باشد، زیرا بیشینه قطر برای مفتول‌ها 8 میلی‌متر است. البته لازم به ذکر است که در اکثر موارد شاهد آن هستیم که ملات بستر ده میلی‌متر بوده و برای استفاده از مفتول‌ها شاهد استفاده از مصالحی با قطر 4 تا 5/4 میلی‌متر هستیم.

3) در بلوک‌های AAC با بند بستر کمتر از 3 میلی‌متر، مقطع مفتول‌های مورد استفاده به شکل کتابی یا مستطیلی است. استفاده از این مدل از مفتول‌ها به نحوی است که باعث می‌شود تا از این طریق مفتول کاملاً در ملات بستر قرار بگیرد. همچنین لازم به ذکر است که فولادی که برای ساخت مفتول‌ها شاهد استفاده از آن هستیم به نحوی است که نیاز است تا حداقل تنش تسلیم در آن 450 مگاپاسکال بوده و حداقل تنش نهایی نیز 550 مگاپاسکال باشد.

ویژگی ها و مشخصات میلگرد بستر
ویژگی ها و مشخصات میلگرد بستر

4) به منظور ساخت و استفاده از میلگرد بستر لازم است تا نسبت تنش نهایی به تنش تسلیم به هیچ عنوان کمتر از 2/1 باشد. در صورتی که مقدار این نسبت کمتر باشد، در صورت تایید مهندس محاسبه که در هنگام ساختمان‌سازی پارامترهای مورد استفاده را بررسی می‌کند، استفاده از این دسته میلگردها انجام نشده و این فرآیند نیمه‌تمام رها خواهد شد؛ البته به شرطی که نسبت تنش نهایی به تنش تسلیم کمتر از 1.2 نباشد.

5) به منظور جلوگیری از خوردگی، از میلگردهای بستر به شکل گالوانیزه استفاده می‌شود. این دسته از مقاطع فولادی دارای پوشش اپوکسی هستند. از طرف دیگر اگر قصد دارید تا از پوشش اپوکسی استفاده نکنید، لازم است تا میلگردهای بستر به نحوی باشد که از فولاد ضد زنگ برای ساخت و تولید آن استفاده شده باشد.

6) برای بهبود وضعیت پیوستگی میان میلگرد و ملات نیاز است تا مفتول‌های طولی مورد استفاده در این مقطع فولادی دارای پوشش سطحی آجدار باشند. مفتول میانی به نحوی است که در آن دو مفتول طولی به هم وصل می‌شود، لازم است تا از نظر طراحی این مفتول به شکل ساده و با سطحی مسطح و صاف تولید شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *