خرید والپست کرج

تولید کننده والپست کرج


والپست کرج

انواع وال پست در سازه های مختلف

در یک دسته بندی کلی، این محصولات را در دو دسته افقی و قائم قرار می‌ دهند. از آنجایی که این دو دسته مهم‌ ترین نوع وال پست ها در ایران هستند؛ بیشتر درباره آن‌ ها صحبت می کنیم.

وادار قائم (وال پست دیوار)

قرارگیری این محصول در دیوار، به صورت قائم و موازی با ستون یا اجزای دیگر است. این پروفیل H شکل، به دلیل ظاهر مناسبی که دارد؛ بلوک یا آجر را راحت تر درون خود جای می دهد. از جمله مهم ترین وال پست‌ های قائم می‌ توان به وادار میانی که در طول دیوار اجرا می‌ شود و نوع کناری آن اشاره کرد. وال پست کناری در نزدیکی اعضای قائم، با فاصله‌ ای مشخص قرار داده می‌ شود.

وادار افقی

این محصول برای کاهش ارتفاع آزاد دیوارهای بیش از 3.5 متر به کار گرفته می‌ شود. وال پست افقی به خوبی دیوار را از قاب جدا می‌ کند. از نقش‌ های دیگری که به عهده این محصول است، می‌ توان به نگهداری تیرک‌ ها اشاره کرد. این تیرک‌ ها باید با ستون حداکثر یک متر فاصله داشته باشند؛ چرا که در غیر این صورت ممکن است تیر در ناحیه مفصل، دچار تغییر شکل شود.

وال پست ترکیبی

براساس نظر ناظر مسئول پروژه می‌ توان از ترکیب وادارهای افقی و عمودی استفاده کرد. در این حالت به این محصول وال پست ترکیبی گفته می‌ شود. نوع ترکیبی این محصول می‌ تواند یکپارچگی بیشتری برای سازه به همراه داشته باشد؛ البته در صورتی که درست به کار گرفته شود.

انواع دیگری نیز از این محصول وجود دارد که براساس متریال سازنده دسته بندی شده‌ اند. از جمله اعضای این دسته می‌ توان به وال پست‌ های بتن آرمه و فلزی اشاره کرد.

نحوه اجرا و پلان وال پست چیست؟

از وال پست در ساختمان‌ های بتنی، اسکلت فلزی و بلوک‌ های فلزی استفاده می‌ شود. در ادامه این مقاله با نحوه اجرای این محصول در هر کدام از سازه‌ های بالا آشنا می‌ شویم.

چگونگی اجرای وال پست در ساختمان بتنی

زمانی که می‌ خواهید این محصول را در سازه‌ های بتنی به کار بگیرید؛ باید از ورق‌ های فلزی استفاده کنید. این ورق‌ ها کار اتصال وال به سازه را ساده‌ تر می‌ کنند. در این میان در نظر داشته باشید فاصله میان ورق و دیوار یا کف از اهمیت بالایی برخوردار است؛ این فاصله باید صفر در نظر گرفته شود.

هنگام جای گذاری وال پست در اسکلت‌ های بتنی باید تمام فاصله‌ ها از بین بروند. از این رو هر دو ردیف را باید به یک بسط فلزی مجهز کرد. پس از آن به حداقل چهار میلگرد که از کف و سقف به ورق‌ ها متصل‌اند نیاز دارید تا بتوان عملیات بتن ریزی را شروع کرد. پس از بتن ریزی، زمانی که قالب‌ ها را باز می‌ کنید؛ وال پست در میان بتن‌ ها به خوبی محکم شده است.

چگونگی استفاده از وال پست در اسکلت فلزی

وال پست باید به خوبی روی ساختمان شما متصل شود. این یعنی جوشکاری روی این محصول امری اجتناب ناپذیر است. جوش این محصول باید روی تیرچه ساختمان انجام گیرد؛ اما نکته مهم نوع جوش است که کیفیت اجرای وال پست در اسکلت فلزی را نشان می‌ دهد.

در ساختمان‌ های اسکلت فلزی قرار گیری مصالح اهمیت بسیار زیادی دارد. از این رو توصیه می‌ شود پیش از نصب مستقیم این محصول، محل استقرار آن را روی نقشه مشخص کنید. این کار محاسبات کلی شما را نیز ساده‌ تر می‌ کند.

نحوه اجرای وال پست فلزی در بلوک‌ های سبک

نصب والپست در بلوک‌ های سبک کمی مشکل‌ تر است. نصب دقیق ورق‌ ها و اتصالات مربوط به آن، در اجرای این محصول درون بلوک‌ های سبک آنقدر اهمیت دارد که استفاده از آن را با محدودیت مواجه کرده است. با این حال به یاد داشته باشید تنها یک سمت از این وال پست‌ ها، بلوک قرار داد. 

روش‌ های دیگری نیز برای نصب این محصول وجود دارد که جزء روش‌ های معمول به حساب نمی‌ آیند. از جمله این روش‌ ها می‌ توان به نصب با انکر بولت و نبشی کشی، اجرای تسمه دور ستون، اتصال ستون به دیوار با میلگرد، عبور میلگرد از شیارها به منظور مهار دیوار و… اشاره کرد.

الزامات قانونی + ضوابط قرارگیری وال پست

مقررات ملی ساختمان سندی است که باید الزامات آن را در طراحی و اجرای ساختمان به خوبی انجام داد.

بندهای 4، 5 و 6 قانون استاندارد 2800 استفاده از این محصولات را ضروری برشمرده است.

  • حداکثر طول مجاز هر دیوار غیرسازه‌ ای که میان دو کلاف قائم قرار گرفته است نباید بیشتر از 6 متر یا 40 برابر ضخامت باشد.
  • اگر تراز را از کف در نظر بگیریم، حداکثر ارتفاع دیوار غیر سازه‌ ای 3.5 متر است.
  • در تمام دیوارهای غیر سازه‌ ای لبه‌ های قائم باید مهار شوند.
  • لبه‌ های افقی دیوارهای غیر سازه‌ ای چون در کل ارتفاع قرار ندارند؛ باید با کلاف‌ های فولادی یا ناودانی‌ های نمره 6 مهار شوند. 

طی استاندارد 2800 قانون ایران، دتایل‌ هایی که در تصویر زیر به آن‌ ها اشاره کرده‌ایم نیز باید رعایت شوند.

به یاد داشته باشید اگر هر کدام از ضوابط قانون ملی ساختمان رعایت نشود، زیان‌ های مالی و جانی زیادی به همراه دارد. همچنین اگر ساختمان به دلیل زلزله یا باد تخریب شود و مشخص شود طی طراحی و ساخت، احمال کاری در اجرای این قوانین صورت گرفته؛ یکی از مقصرین اصلی مهندس ناظر ساختمان معرفی می‌ شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *