میلگرد بستر ارومیه
میلگرد بستر، سازه ای فولادی است که از میلگردهای آجدار ساخته شده و در بین دیوارهای بنایی به کار برده می شود. استفاده از میلگرد بستر روشی مقرون به صرفه و کاربردی برای مقاومسازی و مسلح نمودن دیوارها در برابر نیروهای خارجی به ویژه زلزله می باشد. برای تولید میلگرد بستر از روش جوش مقاومتی استفاده می شود و به منظور جلوگیری از زنگ زدگی و افزایش عمر، دارای پوشش گالوانیزه می باشد.
تاریخچه استفاده میلگرد بستر
اولین بار در سال ۱۸۱۳ از میلگرد بستر استفاده شده است. اروپاییان به منظور مقاوم سازی ساختمان در آن سالها از میلگرد بستر استفاده میکردند و پس از آن در سال ۱۹۵۰ استفاده از میلگردهای بستر در کارهای ساختمانی رایج گردید. در سال ۱۳۹۲ بعد از انتشار رسمی مبحث مقررات ملی استفاده از میلگرد بستر در کشور ایران نیز رایج شد و آیین نامه ملی به آن تعلق گرفت. این مسئله سبب شد که ساختمان ها در ایران مقاومت بیشتری را از آن تاریخ به بعد داشته باشند. امروزه استفاده از میلگرد بستر، در بسیاری از کشورها از جمله استرالیا، کانادا، هند، بسیاری از کشورهای اروپایی و همچنین نیوزیلند دارای آیین نامه های ملی است.
جنس میلگرد بستر
از نکات بسیار مهم در خرید میلگرد بستر جنس میلگرد بستر بوده که در حین جوشکاری دچار شکستگی نشود قیمت های مختلفی از این محصول در بازار وجود دارد که در صورت خرید میلگرد بستر ارزان قیمت دور از انتظار نیست که هنگام جوشکاری و یا خمکاری به دفعات با شکستن میلگرد بستر و ضرر های چند برابری مواجه شوید.
میلگرد بستر گالوانیزه آجدار
از ویژگی های بسیار مهم میلگرد بستر آجدار بودن آنهاست، میلگردهای بستر آجدار با دارا بودن این ویژگی هم استحکام و هم مقاومت کششی بیشتری می تواند نسبت به انواع دیگر داشته باشند و سبب پایداری بیشتر در اتصال میگردد.
نحوه استفاده از میلگرد بستر در ساختمان
. عاجهای این میلگرد سبب میشود که به راحتی در ملات قرار بگیرد. به همین خاطر در تولید آن از روکش گالوانیزه ضد زنگ استفاده میشود. برای اجرای این روش، پیش از دیوارچینی میبایست بست آن را به حالت افقی به سازه وصل کنیم. در اسکلتهای فلزی نصب با استفاده از میخ مخصوص فلز و تفنگ و یا بوسیله جوشکاری صورت میگیرد و به حالت حداقل مجموع 4 سانتیمتر در هر 4 سمت، بست وصل میکنیم. اما در سازه بتنی یا از میخ مخصوص بتن و تفنگ آن و یا با استفاده از پیچ و رول بولت انجام میشود. بر اساس آییننامه، محل قرارگیری این نوع میلگرد در هر 50 سانتیمتر میباشد.
در مرحله بعد در زمان دیوارچینی 20 سانتیمتر انتهایی این میلگرد را خم میکنیم (90 درجه). سپس آن را درون بست قرار میدهیم. در انتها، میلگرد درون رج مورد نظر روی بلکها قرار میگیرد و ملات روی این میلگرد تا روی بست به اندازه حداقل 1.5 سانتیمتر اجرا میشود. در گام بعدی اگر طول دیوار ما بیشتر از 360 سانتیمتر باشد، باید همپوشانی به اندازه 25 سانتیمتر و یا 75 برابر سایز قطر آن میلگرد، اجرا میکنیم و سپس میلگردها را بوسیله مفتول میبندیم. نکته پایانی برای اجرای میلگرد بستر در ساختمانهای بنایی این است که در این سازهها احتیاجی به اجرای بست نمیباشد.
قیمت میلگرد بستر
عوامل موثر در قیمت میلگرد بستر کیفیت مفتول
آجدار بودن یا نبودن
خرپایی یا نرده بانی بودن
بدون دیدگاه